Pădurea Lighed – Cea Mai Întinsă Zonă Împădurită din Câmpia Banatului!

1
3128
Padurea Lighed Padureni Lunca Timisului Judetul Timis Fantasticul Banat
Photo ©FantasticulBanat.com - Pădurea Lighed!

Pădurea Lighed este o zona de pădure pitorească cuprinsă intre malul sudic al Timișului și comunele Pădureni și Unip, elementul principal care face din Lunca Timișului una dintre cele mai atrăgătoare destinații turistice din Banat.

Padurea Lighed Padureni Sag Lunca Timisului Judetul Timis Fantasticul Banat-5
Photo ©FantasticulBanat.com – Pădurea Lighed

Cu o suprafață de aproximativ 1600ha este cea mai întinsă pădure din Câmpia Banatului oferind tuturor iubitorilor de natură posibilități multiple de recreere și tot felul de activități în aer liber.

Padurea Lighed Padureni Sag Lunca Timisului Judetul Timis Fantasticul Banat-3
Photo ©FantasticulBanat.com – Pădurea Lighed

Este situată la doar 10km de Timișoara, poate fi accesată printr-un drum de țară ce se conectează direct cu E70, Timișoara – Moravița la ieșirea sudică din comuna Șag, sau prin comuna Pădureni, de asemenea adiacentă șoselei E70 câțiva kilometri mai la sud.

Padurea Lighed Padureni Sag Lunca Timisului Judetul Timis Fantasticul Banat-4
Photo ©FantasticulBanat.com – Pădurea Lighed, Pădureni

Pădurea este formată din diferite specii de arbori specifice zonei de câmpie, de stejar, fag și carpen dar pot fi întâlnite și pâlcuri de pădure de brad și alte specii. Densitatea vegetației este medie pe majoritatea suprafețelor, întreruptă pe alocuri de poienișuri și pajiști care oferă o priveliște atrăgătoare.

Padurea Lighed Padureni Lunca Timisului Judetul Timis Fantasticul Banat-11
Photo ©FantasticulBanat.com – Pădurea Lighed

Întreaga pădure este străbătută de drumuri forestiere și poteci secundare dispuse perpendicular permițând un acces facil în majoritatea zonelor, axele principale permițând inclusiv accesul autovehiculelor.

Sunt prezente numeroase elemente de relief – pajiști, valuri de pământ specifice zonelor de câmpie, câteva plaje pitoresti de-alungul Timișului și poziții elevate perfecte pentru fotografie și belvedere.

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Google Maps:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY