Pădurea ‘Bântuită’ Dumbrava… un Loc Perfect pentru Fotografie, Plimbări sau Introspecție!

0
1741
Padurea Sinersig Minunatul Timis Fantasticul Banat-5
Photo ©FantasticulBanat.com

Pădurea așa-zis ‘bântuită’ de la Silagiu Căpăt, traversată de DN592 (Buziaș-Lugoj) este de fapt continuarea celei mai mari arii împădurite ale Banatului de șes, o oază de liniște a minunatului Timiș, care deși neamenajată este un loc perfect pentru fotografii, plimbări, sau… introspecție!

Pădurea așa-zis 'bântuită' traversată de DN592 (Buziaș-Lugoj) este de fapt una dintre cele mai mari arii împădurite a Banatului de șes, o oază de liniște a minunatului Timiș, care deși neamenajată, este un loc perfect pentru fotografii, plimbări, sau... introspecție!
Photo ©FantasticulBanat.com

Este o pădure de foioase, tipică de șes, majoritatea arborilor fiind stejari în combinație cu gorun, cer și gârniță, aria împădurită ocupând peste 1800 de hectare fiind presărată cu văi ușoare în care se pot forma mici ochiuri de apă stagnantă în perioadele cu precipitații ridicate.

Padurea Sinersig Minunatul Timis Fantasticul Banat-18
Photo ©FantasticulBanat.com

Această zonă este cuprinsă în partea de nord de localitățile Buziaș, Căpăt, Sinersig, Silagiu și Sacoșul Mare și se întinde în sud de-alungul liniei de demarcare dintre Timiș și Caraș-Severin până la Izgar și Duboz unde după această zonă de întrerupere, continuă în Caraș-Severin.

Padurea Sinersig Minunatul Timis Fantasticul Banat-8
Photo ©FantasticulBanat.com

Este o pădure maiestoasă demnă de vizitat, fiecare anotimp oferind un alt spectacol coloristic parcă desprins din basmele bunicilor spuse la gura sobei. Aria este străbătută de câteva drumuri forestiere precum și de nenumărate poteci.

Padurea Sinersig Minunatul Timis Fantasticul Banat-15
Photo ©FantasticulBanat.com

Vegetația și densitatea copacilor nu este foarte de deasă permițând plimbări chiar și în afara potecilor. Fiecare din comunele și satele limitrofe oferă la rândul lor alte surprize plăcute pentru iubitorii de drumeții prin Banatul de șes!

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Google Maps:

LEAVE A REPLY