Muntele Mic – Un Mare Obiectiv Turistic al Banatului Montan!

0
1236
O zonă a Banatului Montan ideală pentru iubitorii de schi și alte sporturi de iarnă. Deși pârtiile au o dificultate medie frumusețea locurilor atrage chiar și pe cei mai experimentați. Tot aici se regăsește și una dintre cele mai lungi pârtii de schi din RomâniaPârtia Mâloasa de peste 12 km!
fantasticul-banat-muntele-mic-foto-voicu-tonenchi-4
Foto: ©Voicu Tonenchi
Teleski-ul datează încă din 1962 iar telescaunul din 1976. Iarna aici tine de pe la sfarsitul toamnei până în Aprilie, ceea ce este îmbucurător pentru pasionații de sporturi hibernale dar și în sezonul de vară oferă prilejuri suficiente pentru a vizita aceste locuri minunate.

 

fantasticul-banat-muntele-mic-foto-voicu-tonenchi-2
Foto: ©Voicu Tonenchi
Cabanele din zonă oferă condiții de cazare mai mult decât decente pe toată perioada anului. Aflată la doar câțiva zeci de kilometri de Caransebeș, întreaga stațiune este ideală pentru cei ce caută o perioadă de liniște, izolați într-o sălbaticie pitorească dar fiind totuși la un pas de civilizație.

 

fantasticul-banat-muntele-mic-foto-voicu-tonenchi-6
Foto: ©Voicu Tonenchi
Pe lângă peisajul de vis, îmbogățit de priveliștea pădurilor seculare, schitul și crucea de 25 de metri de pe Muntele Mic sunt două dintre obiectivele turistice care adaugă plus valoare oricărei excursii în această minunată stațiune a Banatului Montan.
fantasticul-banat-muntele-mic-foto-voicu-tonenchi-7
Foto: ©Voicu Tonenchi

Aerul specific de munte este de apreciat și pe lângă beneficiile terapeutice oferă oportunități rare de a obține cadre foto și video de excepție datorită clarității deosebite.

Așadar Muntele Mic oferă suficiente argumente pentru a fi vizitat cel puțin odată dacă nu chiar în fiecare sezon, mai ales de pasionații de schi și de natură din vestul țării!

……………………………………………………………………………………………………………………….

LEAVE A REPLY