Cascada Bigăr și Cheile Minișului!

0
2153

O nouă variantă a prezentării video dintr-o perspectivă epică a Cheilor Minișului și a faimoasei Cascade Bigăr, declarată ca una dintre cele mai frumoase din lume de către The World Geography, conținând cadre spectaculoase prezentate în exclusivitate și în premieră doar pe Fantasticul Banat!

Aceasta este versiunea re-editată (re-mastered), fiind adaptată pentru canalul nostru de YouTube, a uneia dintre cele mai vizionate videoclipuri ale noastre.

Mulțumim tuturor fanilor si prietenilor nostri pentru ca sunt mereu alături de noi ducând impreună acest minunat proiect mai departe!

Vă invităm să vă abonați la canalul nostru YouTube accesând link-ul de mai jos pentru a avea acces în exclusivitate și în premieră la cele mai spectaculoase prezentări video despre minunatul Banat:

https://www.youtube.com/channel/UC4lm_oWsCOaxglQ3MxVqQBg

Despre Cascada Bigăr!

Cascada Bigăr a ajuns de renume mondial după ce a fost votată acum câțiva ani cea mai frumoasă cascadă din lume de către site-ul de turism Lonely Planet. Deși a fost un obiectiv turistic cunoscut dintotdeauna iubitorilor de drumeții în minunatul Banat Montan fiind situată chiar pe Paralela 45, nu s-a bucurat niciodată de popularitatea din prezent.

La Cascada Bigăr se poate ajunge via DN57B Oravița – Bozovici, ruta fiind una dintre cele mai spectaculoase din țară. Șoseaua bine întreținută, șepuiește amețitor printre stânci semețe ce se înalță vertical sute de metri oferind la fiecare meandră o nouă priveliște ce pare mai epică decât precedenta.

În drumul către faimoasa Bigăr se poate vizita Cascada Cârșa, sora mai puțin cunoscută a Bigărului, dar la fel de impozantă, aflată la doar câțiva kilometri mai la vest.

Lacul Gura Golâmbului, un lac de acumulare adiacent șoselei, de asemenea oferă un spectacol deosebit aidoma tuturor lacurilor din Banatul Montan, cu malurile străjuite de păduri maiestoase.

Odată ajunși în zona cascadei se poate parca într-un spațiu amenajat – Popasul Bigăr, de unde se pot cumpăra diferite lucruri de la vânzătorii ambulanți prezenți acolo în funcție de sezon – de la fast food, la mici cadouri, tricouri și diferite obiecte care să dovedească prietenilor că te numeri printre fericiții care au avut ocazia să vadă minunata Bigăr pe ‘viu’.

În jurul cascadei s-a construit un podeț rustic, un foișor de lemn și chiar o pasarelă în trepte care permite accesul chiar până în buza cascadei, oferind un loc ideal pentru fotografii, filmări sau cât mai multe selfi-uri. Taxa de intrarea este 5 lei.

De la foișorul de lângă cascadă se poate parcurge întregul traseu care este amenajat, până la Izvorul Bigărului care alimentează celebra cădere de apă.

Înspre Bozovici, la doar alți câțiva kilometri de-alungul năvalnicei Nera se află Păstrăvăria Valea Minișului care întâmpină orice doritor cu o ofertă de păstrăvi vii perfecți pentru un grătar memorabil.

Întrega excursie se poate încheia în această zonă și va părea ca o aventură epopeică dar temerarii pot continua mai adânc în interiorul Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița unde îi așteaptă o nouă listă impresionantă de obiective turistice și locuri neaparat de vizitat dintre care amintim întregul traseu Cheile Nerei, Cascada Beușnița, Ochiul Bei, Lacul Dracului și așa mai departe!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Locație Cascada Bigăr:

LEAVE A REPLY